
Yang ve David Benjamin'de Soo, nehir kızartısının yaratıcıları, Onların çözümü, kırmızı ve yeşil ledler yani ışıklar ile, basit bir pH algılayıcısını içeriyor. Ledler suya iki renk ışık yansıtıyor. Bu iki fikir, eğer yoksul su kalitesi, yani suda kirliklik derecesi yüksek bulunursa, suya kırmızı ışık yansıyacak ve su kırmızı gözükecek. Su kalitesi yüksek ise yani su temiz ise suya yeşil ışık yakacak.
Resimdeki gibi projenin gerçekleşmesi için armatürlerin yüksek bir noktaya konması gerekiyor. Bu yüksek nokta köprü veya bina olabilir.
Eğer proje, yüksek mesafeden ışık yansımasını sağlayabilecek maliyet 1000 USD'den aşağı bir fiyata indirgenebiliese uygulanabilir ve başarılı sonuçlar alınabilir.
Suarımızdaki kirliliği insanlarımız görmezlikten gelebilir, gözün görmediğine gönül katlanır psikolojisiyle bir rahatlık oluşur. Ama bu ledler sayesinde sularımız kırmızı renge bürününce kimse görmezden gelemiycek ve sularımızın kirlenmemesi için bir şeyler yapmaya çalışacak. Gerçek olan şu ki insanlarımız suların kirlenmemesi için kesinlikle birşeyler yapacaktır.
Renkli ışıkların önemi yadsınamaz bugün nasılki trafik, trafik sinyalizasyon lambaları ile daha rahat ise ve gemiler deniz fenerleri ile karaya vurmadan seyehat edebiliyosa, denizlerimiz ve diğer sularımız temiz olduğunda veya kirlendiğinde kırmızı ve yeşil ışıkla aynı şekilde hassas davranacağımız için gelecek nesillerimize daha temiz bir doğa bırakabiliriz...
Yorum Gönder
Teşekkürler.