- Ütü alırken kurutucu gücü düşük, buhar kapasitesi yüksek olanları seçmek daha az enerji tüketmenizi sağlayacaktır.
- Ütü yapmadan önce çamaşırlarınızı düzgün şekilde askıya asın. Bu çamaşırlarınızı ütülerken daha az enerji harcamanızı sağlar. Az kırşıklık hızlı ütü yapmanızı sağlar.
- Çamaşırların nemli olarak ütüleyin, buhar ve termostatlı ütülerin kullanılması enerji tasarrufu açısından önemlidir. Ütüleme işinin bitimine yakın ütüyü prizden çekin ve son parçayı ütünün içinde kalan ısıyla bitirin.
- Ütüleme işini, ütüyü yeniden ısıtmak gerekmeyecek şekilde yapmayı planlayın.
- Taban yapısı çizilmeyen ütüler tercih edilmelidir.
- Ütüleme işlemi bitmeden birkaç dakika önce ütünün fişi çekilmeli, tabanda kalan ısı ile ütülemeye devam edilmelidir.
- Kuvvetli buhara sahip ütü kullanılmıyorsa ve ütülenen kumaş kuruysa ya kumaşı nemlendirin veya üzerine nemli ve düz bir kumaş koyarak ütüleyin. Bu hem daha kolay bir ütü hemde kaliteli bir ütü yapmanızı sağlayacaktır.
- Ütüye koyduğunuz suyun kireçsiz olması ve orta derece serliğe sahip olması, buhar oluşumunu hızlandıracaktır.
Daha önce çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı kullanımında tasarruf nasıl yapılır konusunu ele almıştık. Tasarruf ile bilikte aynı zamanda doğru kullanım bilgilerini yazmıştık. Tesislerde ki özellikle rezidans ve otellerde ütü kullanımı oldukça yoğundur. Dolayısı ile bu yoğunluk önümüze enerji gideri olarak çıkmaktadır. Aynı zamanda bu evimizinde ciddi bir enerji maliyetidir. Bildiğiniz gibi ütü rezistans sayesinde ısıtma yapmak için ciddi bir elektrik tüketimi mevdana çıkıyor. Peki bu elektrik canavarı ütüleri ekonomik olarak nasıl kullanabiliriz?
Yorum Gönder
Teşekkürler.