Bir süreden beri devam eden yaklaşık olarak 10.000 ailenin mağdur olduğu Esenyurt konut krizi geçen hafta 10/02/2013 Pazar günü Esenyurt Meydanında yağmurun altında yapılan eyleme rağmen maalesef İBB meclis gündemine taşımaya yetmedi.
Esenyurt meydanında yapılan eylemden herkesin haberi olmasına rağmen mağdurların dışında belediyelerden ve müteahhitlerden destek için hiç kimse maalesef yoktu. Yüzlerce kişi musluktan akarcasına yağmur altında haklarını aradı.
İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş daha önce medyaya verdiği demeçte kurmaylarına Esenyurtta ki mağdur vatandaşların sorunlarını çözmesi için talimat verdiğini iletmişti.Buna rağmen mağdurların sorununa ne müteahitler, ne Esenyurt Belediyesi, ne de İstanbul Büyükşehir belediyesi bir türlü çare olmak istemiyor. Bu da acaba işin içinde başka bir rant var mı sorularını akla getiriyor.
Son olarak konut krizi çözülemediği için bazı müteahhitler iflas erteleme yöntemine başvurmaya başladı. Hal böyle olunca orta vadede kriz siyasi olarak çözülse de bu sefer ekonomik olarak devam etmesi söz konusu olabilir. Dolayısı ile konu ile ilgili siyasi ve müteahhit önderlerin bir an önce kriz derinleşmeden çözüm yoluna gitmesi gerekiyor.
Konut krizinin diğer taraftan sosyal boyutuda var. 10.000 aile ortalama 4 kişiden yaklaşık 40.000 kişi ediyor. Ve bu insanların büyük bir çoğunluğu, maketten aldıkları konutların senedini öderken aynı zamanda oturdukları evin kirasını da ödemekteler. Teslimi geciken konutların sahibi bir çok aile geçim sıkıntısına düşmüş ve bundan dolayı, mutsuz, huzursuz ve ebeveynler arası şiddetli geçimsizlik ve boşanmalara varan büyük sorunlara sebebiyet vermektedir.
Bu insanların tek suçu ev sahibi olmak istemeleridir.
Tesis İşletimi ekibi, Esenyurt konut krizi ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.
Ömür Yılmaz
Uzun yıllar Tesis Yönetimi sektöründe olan birisi olarak, bilgi, deneyim ve tecrübelerimi sektöre gönül verenlerle paylaşıyorum.
Yorum Gönder
Teşekkürler.